Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

129 - Συναυλία για καλό σκοπόΟ Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών (Βρυξέλλες) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Ευρωπαϊκού σχολείου Βρυξελλών και το Τ.Ε.Γ. Midi, διοργάνωσαν στο χώρο του θεάτρου De Lijsterbes, το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Ιουνίου, συναυλία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες. Το σύνολο των εισόδων διατέθηκε για την επιδότηση του ενοικίου του ελληνικού σχολείου στο Anderlecht (λόγω περικοπών της χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους).


Μάλιστα κύριοι! Το ελληνικό κράτος άρχισε τις οικονομίες του σταματώντας την χρηματοδότηση των ελληνικών σχολείων της ομογένειας και μάλιστα των Βρυξελλών!Τη συναυλία άνοιξαν οι μαθητές της Β' τάξης του 3ου Ευρωπαϊκού  σχολείου Βρυξελλών και ακολούθησαν οι μαθητές του ΤΕΓ Midi. Οι μαθητικές χορωδίες τραγούδησαν γνωστά τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου όπως «Στη Πλατεία Βάθης» και «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Στο Β' μέρος της συναυλίας οι αδερφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή ερμήνευσαν τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου από τις δισκογραφικές του συλλογές «Προσανατολισμοί», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Αργοναύτες», «Λαϊκά Προάστια», και «Μονόγραμμα». Παρουσίασαν επίσης ελληνικά παραδοσιακά, αλλά και ξενόγλωσσα τραγούδια.

Η συναυλία τελείωσε με τον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο να ανεβαίνει στη σκηνή, να παίζει πιάνο και να τραγουδά συνοδεία των αδερφών Βουγιουκλή.
Φωτογραφίες και βίντεο από newsville η δική μας κοινότητα http://www.newsville.be/index.asp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...