Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

128 - Ένα μπαλόνι μυστικάTην Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών παρουσίασε στο θεατράκι του πολιτιστικού συλλόγου CC de Kam της κοινότητας Wezembeek-Opem το θεατρικό παραμύθι των Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και Νικολίας Καραγιάννη "Ένα μπαλόνι μυστικά" με ηθοποιούς παιδιά ηλικίας από πέντε ως δεκατεσσάρων χρονών.


Το κατάμεστο θεατράκι με μικρούς και μεγάλους φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών ταξίδεψε κρατώντας την αναπνοή του σ’ ένα μυθικό βασίλειο όπου ο αλαζόνας βασιλιάς έκαψε τα βιβλία του τόπου γιατί τα θεώρησε άχρηστα και επικίνδυνα.

Τα παιδιά του βασιλείου ακολουθώντας τα μονοπάτια της σοφίας που κρύβει η φύση καταφέρνουν, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, ν' αντιδράσουν, να εξορίσουν τον βασιλιά και να ξαναγεμίσουν τη βιβλιοθήκη τους με βιβλία και γνώση.

Ένα μικρό θαύμα η παράσταση! Τα παιδιά μπήκαν στο παραμύθι και για δύο ώρες μεταμορφώθηκαν σε βασιλιά, χελιδόνι, ελάφι, παπαρούνες, σοφούς και προφήτες. Μα πάνω απ' όλα μεταμορφώθηκαν σε λαό που ζητούσε το δίκαιο και την αξιοπρέπειά του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...