Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

92 - Χριστιανικά κόμιξ από το ΒέλγιοΠρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας η έκδοση δύο κόμιξ από εκδοτικό οίκο του Βελγίου με χριστιανικό ορθόδοξο θέμα.

Ο εκδοτικός οίκος  Coccinelle (Coccinelle BD asbl, 5 allée Louis de Loncin, B-6940 DURBUY, BELGIQUE) εξέδωσε τον βίο του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου και τις Περιπέτειες ενός Προσκυνητού σε κόμιξ. Τα σχέδια είναι του εικονογράφου Gaëtan EVRARD.Gaëtan EVRARD, ο δημιουργός των δύο κόμιξ
 
Το πρώτο βιβλίο επιγράφεται "Ο στάρετς Σιλουανός, ένας μοναχός του Αγίου Όρους. Με βάση τη βιογραφία του πατρός Σοφρωνίου". Είναι μεγάλου σχήματος και αποτελείται από 80 έγχρωμες σελίδες.

  
Το βιβλίο έχει μεταφρασθεί και εκδοθεί στα ελληνικά από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Εσσεξ.Το δεύτερο βιβλίο επιγράφεται "Ο Ρώσος προσκυνητής" και αποτελείται από 48 έγχρωμες σελίδες. Βασίζεται στο γνωστό και στην Ελλάδα έργο "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού". Το κόμιξ, από όσο ξέρω, δεν έχει μεταφρασθεί και εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως μπορεί κάποιος να αποδώσει τα νοήματα αυτού του έργου με εικονογράφηση.Με αφορμή αυτού του πολυαγαπημένου βιβλίου "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού" παρουσιάζονται παρακάτω μερικές φωτογραφίες του τέλους του 19ου αι. /  αρχών του 20ου αιώνα που δείχνουν είτε ρώσους περιπλανώμενους προσκυνητές είτε ρώσους προσκυνητές που καταφθάνουν στα Ιεροσόλυμα.Ο Василий (Григорович-Барский) (εδώ)
  

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...