Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

60 - Εγκώμιο των Βέλγων


Όλοι οι άνθρωποι εδώ αθλούνται. Αθλούνται μαζικά, όλοι και καθημερινά. Ασχέτως των καιρικών συνθηκών, με χιόνι ή βροχή, με κρύο ή ζέστη, όλοι είναι έξω, περπατούν, τρέχουν, κάνουν ποδήλατο.


Ακόμα και τα γυμναστήρια είναι γεμάτα. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν υπέρβαροι. Οι Βέλγοι είναι αδύνατος λαός, ενώ ζουν σε κοινωνία αφθονίας.
Μαζικά, λαϊκά αθλήματα θεωρούνται η ποδηλασία, το τένις και το τρέξιμο. Αγαπούν επίσης πολύ και το κολύμπι. Το Βέλγιο δεν είναι μεγάλη δύναμη στις αθλητικές διοργανώσεις. Τι να το κάνεις όμως όταν όλη η κοινωνία αθλείται;
Είναι υγιής λαός, λόγω του αθλητισμού. Σπάνια αρρωσταίνουν και αυτό είναι εμφανές όταν βλέπεις τους Βέλγους της τρίτης ηλικίας. Υγιείς, αδύνατοι, λιτοδίαιτοι, ευχαριστημένοι από τη ζωή.
Φραπέδες στα καφενεία; Ούζα στον ήλιο; Όχι, τίποτα από όλα αυτά! Τρέξιμο και ποδήλατο. Επιστρέφεις από τη δουλειά και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να βάλεις τις παντόφλες σου και να αράξεις. Να πέσεις στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση. Όχι όμως ο Βέλγος! Όσο κουρασμένος και να επιστρέψει από τη δουλειά, φοράει τη φόρμα του και βγαίνει έξω για τρέξιμο.
Σκέφτομαι συχνά, ότι αν υπάρχει ένας λαός που μοιάζει τόσο πολύ τους αρχαίους Έλληνες στην αγάπη προς τον αθλητισμό, αυτοί είναι οι Βέλγοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...