Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

41 - Αγαπημένα παιδικά αναγνώσματα - Μπλεκ
Μπλεκ
 Ο ξανθός γίγαντας Μπλεκ, ατρόμητος κυνηγός, μέγας ανιχνευτής και ικανότατος να ζει στη άγρια φύση, ήταν ένας από τους παιδικούς μου ήρωες. Ήταν επίσης δίκαιος, προστάτης των αδικημένων και φίλος των ινδιάνων.
  
   
Το περιοδικό κόμικς Μπλεκ εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία, καρπός των δημιουργών Sartoris, Sinchetto και Guzzon, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το 1954 τη χαρακτηριστική φιγούρα του "ξανθού γίγαντα", ενός κυνηγού που διακρίθηκε στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς στα τέλη του 18ου αιώνα.


Ο Στέλιος Ανεμοδουράς εισήγαγε στην Ελλάδα τον χαρακτήρα, δημιουργώντας το ομώνυμο έντυπο, το οποίο έγινε πολύ δημοφιλές για μια ολόκληρη 25ετία, έως τον Ιούνιο του 1994 που διακόπηκε η έκδοσή του. Η κυκλοφορία του έφτανε πολλές φορές και τα 130.000 αντίτυπα.


Στην πρώτη περίοδο του Μπλεκ (Ιούνιος 1969 - Δεκέμβριος 1975) το περιοδικό κυκλοφορούσε σε μικρή διάσταση και σε εβδομαδιαία συχνότητα. Αργότερα θα εκδίδεται μηνιαία και σε μεγάλο σχήμα.


 Η έκδοση συνεχίστηκε από τον Περιοδικό Τύπο, με δημοσίευση νέων ιστοριών τις οποίες εξασφάλισε για 15 ακόμη χρόνια ο Γιώργος Ανεμοδουράς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...