Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

12 - Η θεία ΛέναΉταν η αγαπημένη «θεία» όλων των παιδιών της δεκαετίας του εβδομήντα. Συναντιόντουσαν μαζί της κάθε μέρα το πρωί.  Άνοιγαν το ραδιόφωνο και άκουγαν "Καλημέρα σας παιδιά...". Το ταξίδι ξεκινούσε. Καράβι ήταν η υπέροχη φωνή της και η ανεξάντλητη αγάπη της για τα παιδιά.

  

Η Λήδα Κροντηρά (1933-2005), ήταν Ελληνίδα παιδαγωγός, λογοτέχνης και ραδιοφωνική παραγωγός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1933. Ήταν κόρη της Αντιγόνης Μεταξά (η θρυλική "θεία Λένα") και του λογοτέχνη και σκηνοθέτη Κώστα Κροντηρά.
  
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της έγινε μόνιμη συνεργάτις της Θείας Λένας στις ραδιοφωνικές εκπομπές του τότε ΕΙΡ (Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας) και της ΥΕΝΕΔ και αργότερα στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΥΕΝΕΔ, "Συντροφιά με τη Θεία Λένα". Μετά το θάνατο της μητέρας της ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη συγγραφή, επιμέλεια και παρουσίαση της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής "Καλημέρα παιδιά" της οποίας και υπήρξε δημιουργός.
   
Μια μεγάλη μορφή, μια αξέχαστη φωνή. Δυστυχώς, τα παιδιά της γενιάς που δε μεγάλωσε με τη "θεία Λένα" δε θα έχουν τέτοιες ανεξίτηλες, γλυκιές αναμνήσεις. Τι να θυμούνται από τη μεταγλωττισμένη φωνή των ιαπωνικών Πόκεμον;
   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...